De Dynamo community omvat meer dan alleen een forum, er is een heel leercentrum beschikbaar met filmpjes en een soort van help. De Dynamo Primer bestaat al een tijdje maar was tot nu toe gevuld met voorbeelden gericht op Revit. Dynamo voor Revit bestaat al heel lang, en Dynamo voor Civil 3D een stuk minder lang (maar intussen ook al 5 jaar…)

Het werd dus tijd voor een aangevulde Primer. Omdat dit tot op nu ontbrak, heb ik zelf al een boek geschreven over Dynamo voor Civil 3D. Dit heeft een heleboel mensen intussen geholpen om Dynamo te leren doorgronden. Maar nu is de Primer aangevuld met informatie over Civil 3D!

Primer 2

De nieuwe Primer is nu online, met een heel eigen deel over het toepassen binnen Civil 3D. De nieuwe Primer heet Primer 2 en is apart van de oude online te vinden. Het is onbekend of de nieuwe ooit de oude gaat vervangen of dat beide beschikbaar blijven op aparte URLs. We zullen het zien. 

Het hoofdstuk Dynamo for Civil 3D is vrij uitgebreid en heeft niet alleen eenvoudige voorbeelden die tegelijkertijd erg nuttig zijn, er is ook veel achtergrondinformatie en uitleg over het werken met Dynamo, specifiek voor civiele toepassingen. Het is goed geschreven en je merkt dat er echte vakkennis aanwezig is waardoor de oefeningen toepasbaar zijn op het civiele werkveld.

Arkance Systems Node Library

Zoals vermoedelijk bekend, ben ik ook de ontwikkelaar van de Arkance Systems Node Library, een kosteloze aanvulling met bijna 1.000 nieuwe nodes voor Dynamo voor Civil 3D. Naast de Civil3DToolkit en Camber een onmisbare package voor het werken met Dynamo. Ook dit wordt door Autodesk onderschreven, er is namelijk een verwijzing naar deze packages vanuit de nieuwe Primer.

Boek ‘Dynamo for Civil 3D’

En ik mag er ook wel een beetje trots op zijn dat zelfs mijn boek ‘Dynamo for Civil 3D‘ een vermelding heeft gekregen in de nieuwe Primer, bij het onderdeel Resources:

Nu, met de nieuwe Primer, de aanvullende node packages en mijn boek moet het helemaal een peuleschil zijn om Dynamo onder de knie te krijgen!

Wil je complexe of repetitieve taken automatiseren in Civil 3D? Dit boek helpt je alles te leren over de design automating tool Dynamo voor Civil 3D. Je wordt een professional in visueel programmeren, en binnenkort zijn al je saaie of complexe taken geautomatiseerd! This book is available in English only.