Bibisco is een schrijverstool, speciaal bedoeld voor het schrijven van romans. Dus geen technische boeken of boeken met afbeeldingen, alleen romans. Het werkt anders dan bijvoorbeeld Word, waar alle tekst achter elkaar geschreven wordt. In Bibisco maak je een project aan waarin je allerlei randzaken kunt beheren zoals de hoofdpersonen, de locaties, een tijdlijn, en natuurlijk het beheren van de secties van het te schrijven boek.

Recentelijk is versie 2.3 uitgekomen. Hierin zitten mooie verbeteringen. Om maar een paar te noemen:

  • Personen, locaties en objecten kunnen nu worden voorzien van een profielafbeelding, handig voor de herkenbaarheid
  • Een proloog en epiloog kunnen gescheiden van de hoofdtekst worden beheerd
  • Gebeurtenissen kunnen toegevoegd worden aan personen (bijvoorbeeld belangrijke momenten in het leven) en locaties en gekoppeld aan de tijdlijn
  • Notities (handig om teksten te beheren die nog niet een plaats gevonden hebben in je boek)
Voor wie helemaal fan van deze software is geworden is nu ook een webshop geopend. Je kunt hier diverse t-shirts, hoodies en petten kopen met allerlei opdrukken. En in verschillende kleuren. Ook mokken met mooie ontwerpen die iets zeggen over het schrijven van boeken.