Het is al enige jaren mogelijk om in de Prospector van Civil 3D mappen aan te maken onder de verschillende onderdelen. Het is wat onderbelicht en misschien is niet iedereen op de hoogte van deze mogelijkheid. Toch is het enorm handig.

Om een map aan te maken, kies je uit het rechter muisknop menu voor de optie Create Folder.

Je kunt een naam opgeven en dan is er een folder aanwezig. Je kunt deze folder nog verder uitbouwen met sub-folders. Zo kun je een VO en DO mappenstructuur maken, of metingen van Surfaces onderverdelen. Of de AHN in een aparte sub-map, noem maar op. 

Vreemd genoeg kun je niet een nieuwe Surface maken die direct in de map wordt geplaatst. Je maakt altijd een Surface (of ander object) in de hoofdmap die je vervolgens kunt verslepen naar de gemaakte folder.

Het onderverdelen in folders werkt niet in elk onderdeel maar wel de belangrijkste: o.a. Surfaces, Alignments, Corridors, Networks, en de Data Shortcuts.