Af en toe is het noodzakelijk om een boek te herzien, vooral technische boeken en zeker in het geval van afhankelijkheid van andere bronnen. Het Kadaster heeft de afgelopen tijd een url-strategie doorgevoerd waardoor veel databronnen een betere en uniforme opmaak kregen. Dit resulteerde ook in verouderde informatie in het boek ‘QGIS voor landmeters en wegontwerpers’ en dus een uitstekende trigger om de tekst nog eens door te lopen en te wijzigen. Niet alleen de gewijzigde url’s zijn nu toegepast in het boek, ook de meest recente versie van QGIS is meegenomen in het boek.

Het boek is te koop bij Amazon.nl. Wie daar bepaalde bezwaren tegen heeft en wel even kan wachten op de levering, kan het boek ook rechtstreeks bij mij aanschaffen. Neem hiervoor contact met mij op.

Met QGIS kun je niet alleen fantastische piratenkaarten maken, of een hoogtekaart afbeelden als Lego, maar ook serieuze kaarten met analyses en berekeningen.

Naast de Nederlandstalige versie is ook de Engelstalige versie bijgewerkt. Ook dit boek is via Amazon.com te bestellen.

Geen data-analist maar toch af en toe noodzaak om geodata te visualiseren? Dat kan met de applicatie QGIS. Dit boek helpt je op weg om de basisbeginselen onder de knie te krijgen en eenvoudig uit diverse bronnen zoals PDOK.nl, CBS en het Nationaal Georegister kaarten te genereren.

This book is also available in English.