Civil 3D Tables lijken op AutoCAD Tables maar zijn niet uitwisselbaar met elkaar. De AutoCAD Tables zijn aan te passen door erop te klikken, of via de rechter muisknop uit te breiden met extra kolommen en rijen. Ook de cellen kunnen eenvoudig worden aangepast. Dit werkt allemaal niet op Civil 3D Tables, deze worden door de software gegenereerd en dan moet je er ook vanaf blijven. Bijvoorbeeld een tabel met Parcel gegevens:

Je kunt er niet veel meer mee doen dan naar te kijken. Er is geen mogelijkheid om de gegevens te exporteren, te bewerken of naar Excel te halen. Tenminste, niet in Civil 3D. Maar wel met Dynamo!

Dynamo en de Arkance Systems Node Library

Er is al eerder een blog verschenen hoe je met Dynamo voor Civil 3D zelf tabellen maakt en vult, ook met Civil 3D objectgegevens. Dit zijn AutoCAD tabellen, want het is niet mogelijk om Civil 3D tabellen te maken met eigen software of Dynamo. Wel is het mogelijk om Civil 3D tabellen uit te lezen, en dat kun je met de Arkance Systems Node Library in Civil 3D Dynamo.

Met drie nodes heb je alle gegevens uit een Civil 3D Table uitgelezen. Nu kun je er alles mee doen wat je al had willen doen. Bijvoorbeeld een AutoCAD Table:

Ook die maak je met een paar eenvoudige nodes:

Of je maakt een grafiek, een export naar Excel of wat je zelf maar kunt verzinnen. Behalve de Civil 3D Table aanpassen of een nieuwe maken, dat gaat helaas niet.

Wil je complexe of repetitieve taken automatiseren in Civil 3D? Dit boek helpt je alles te leren over de design automating tool Dynamo voor Civil 3D. Je wordt een professional in visueel programmeren, en binnenkort zijn al je saaie of complexe taken geautomatiseerd!

This book is available in English only.