Wie in een bedrijf netjes wil werken, maakt natuurlijk gebruik van een template in AutoCAD. Als Civil 3D wordt gebruikt, dan geldt het daar nog sterker. Een bedrijfstemplate is een must, al was het maar om een uniform gebruik van stijlen te kunnen garanderen. Elke stijl is voorzien van meta-data, waaronder een naam van degene die de stijl heeft gemaakt en wanneer.

In een bedrijfstemplate is het wat slordig als alle stijlen verschillende makers kent. Hoewel er iets voor te zeggen is om te kunnen zien wie er voor het laatst met zijn tengels vingers aan heeft gezeten. Maar orde en netheid zorgen voor een beter bewustzijn voor het leveren van kwaliteit, en daarom is het aan te bevelen om elke stijl netjes te voorzien van een duidelijke naam, bijvoorbeeld je bedrijfsnaam. Zo is altijd inzichtelijk waar de stijl vandaan komt, ook als tekeningen worden gemixt tijdens een project.

Handig commando

Niet echt gedocumenteerd en vermoedelijk erg onbekend, maar er is in Civil 3D een commando beschikbaar met de naam SIGNSTYLES. De Help kent het niet, maar er wordt twee keer naar verwezen op het Autodesk Forum. Je kunt dit commando op de Command Line uitvoeren. Er wordt gevraagd om een naam op te geven, deze mag spaties bevatten. Daarna zijn alle Styles voorzien van deze naam, zowel bij de Created by als Last modified by eigenschappen.

Alleen de datum wordt niet aangepast, maar dat is minder belangrijk dan de naam.

Wil je complexe of repetitieve taken automatiseren in Civil 3D? Dit boek helpt je alles te leren over de design automating tool Dynamo voor Civil 3D. Je wordt een professional in visueel programmeren, en binnenkort zijn al je saaie of complexe taken geautomatiseerd! This book is only available in English.