De FOSS4GNL conferentie 2021 is weer voorbij. Een aanrader voor iedereen die iets met GIS doet/wilt doen en daarvoor graag open-source software gebruikt. Dit jaar waren er meer dan 100 bezoekers die een keur aan presentaties en workshops hebben bezocht.

Naast diverse presentaties over het toepassen van open-source in praktijkvoorbeelden waren er ook presentaties over de Nederlandse QGIS gebruikersgroep en het GeoForum die onmisbaar zijn voor de GIS gebruiker. Daarnaast waren er presentaties van Van Oord die liet zien hoe QGIS gebruikt wordt van tenderfase tot oplevering, van de Provincie Gelderland waar getoond werd hoe QGIS verbeterd/uitgebreid wordt door het financieel ondersteunen van een specifieke wens (het lezen en schrijven van Esri File Geodatabase in QGIS) en een presentatie van de provincie Zeeland die hebben geïnvesteerd in trainingsvideo’s die daarna vrij beschikbaar zijn gesteld voor iedereen.

Naast de presentaties was er ruim de gelegenheid om te netwerken, oude en nieuwe gezichten te ontmoeten en voor het eerst ook signeersessies van QGIS boeken. Kortom, een fantastisch evenement en wie het gemist heeft: volgend jaar is er weer één!