Vaak begin je zomaar met een script (of graph zoals het eigenlijk heet) als je iets met Dynamo wilt gaan doen. Terwijl je ermee bezig bent, heb je nog heel precies in je hoofd zitten wat het script moet gaan doen. Je voegt wat nodes toe, verwijdert er weer wat, het doel van het script wijzigt soms ook nog eens, en daarna is het klaar. Maar weet je na een half jaar nog wat het script precies moest gaan doen?

Metadata

Je kunt in Dynamo heel veel informatie kwijt in de metadata van het script. Via het menu Extensions > Graph Properties om daar omschrijvingen, een url, Custom Properties en een afbeelding in te plaatsen.

Als je netjes werkt en de tijd neemt om dit in te vullen, dan heb je daar ook een hoop gemak van als je na een tijdje het script weer eens opent. En anders zijn je collega’s er wel superblij mee.

Nu is het wel handig om dit pas in te vullen nadat je definitief hebt bepaald wat het script precies doet, en bij het wijzigen kun je het beste dit ook nog even doornemen. Zo blijft de informatie actueel en waardevol.

Wil je complexe of repetitieve taken automatiseren in Civil 3D? Dit boek helpt je alles te leren over de design automating tool Dynamo voor Civil 3D. Je wordt een professional in visueel programmeren, en binnenkort zijn al je saaie of complexe taken geautomatiseerd! This book is only available in English.