Net zoals de Share button in AutoCAD kwam, is ook ooit het Info Center zomaar toegevoegd aan de User Interface van AutoCAD. Deze bevindt zich aan de rechterkant boven de Ribbon en bevat nogal wat handige links. In de praktijk gebruik ik al die functies niet, en ook uitloggen doe ik nooit in AutoCAD. Vooral niet omdat de software zich vervolgens afsluit, dus redelijk overbodig zo’n handeling.

Van mij mag die wel weg. Normaliter kun je alle User Interface zaken regelen met het commando CUI maar dit stukje dan weer niet. Maar net als de Share button kun je ook de Info Center aan- en uitzetten met behulp van een beetje Lisp.

Lisp

Je kunt AutoCAD heel goed configureren met Lisp. Lisp kun je in een bestand plaatsen maar ook gewoon op de Command Line uitvoeren. Met het uitvoeren van de volgende twee regels is het Info Center verdwenen in AutoCAD 2023 (na het opnieuw starten):

(vl-load-com)
(vl-registry-write “HKEY_CURRENT_USER\\Software\\Autodesk\\AutoCAD\\R24.2\\ACAD-6101:409\\InfoCenter” “InfoCenterOn” 0)

En in AutoCAD 2024 is het dit:

(vl-load-com)
(vl-registry-write “HKEY_CURRENT_USER\\Software\\Autodesk\\AutoCAD\\R24.3\\ACAD-7101:409\\InfoCenter” “InfoCenterOn” 0)

Na het opnieuw starten ziet het er als volgt uit:

Het maakt uiteraard niet uit als het Info Center wel zichtbaar is, maar het gevoel dat je er zelf grip op hebt, is ook erg fijn. En gelukkig, er is een oplossing!

Altijd al plug-ins willen maken voor AutoCAD? Dan is dit het boek dat je nodig hebt om dat te leren. Het helpt je om plug-ins te ontwikkelen in de .NET taal C# met behulp van Visual Studio. This book is only available in English.